marți, 12 martie 2013

DISCIPLINA VINE DIN MOTIVATIE, DAR CREȘTE DIN EXERCIȚIU

DISCIPLINA VINE DIN MOTIVATIE, DAR CREȘTE DIN EXERCIȚIU
 Salut
 În acest articol o să îți dau câteva ponturi care te vor ajuta să fii mai disciplinat și mai motivat.
 Voi structura articolul pe 4 întrebări:

 1. De ce ai nevoie de disciplină?

„Disciplina este focul purificator prin care talentul devine aptitudine. ” ~ Roy L. Smith  
„Disciplina este, şi va rămâne în viitor, forţa principală a unei oştiri.” ~ N. Alevra 
„Disciplina este izovrul succesului” ~ Eschill 
„Disciplina este, şi va rămâne în viitor, forţa principală a unei oştiri.”
Nu vei avea în fiecare zi chef, nu vei avea în fiecare zi energie sau vei avea alte preferințe, vei vrea să te lași puțin purtat de simțuri și să faci exact ceea ce simți și nu ceea ce vrei cu adevărat, ceea ce contează pe termen lung. Ei bine, e normal să mai ai și scăpări, să „realimentezi”, doar că totodată e nevoie să nu deviezi prea mult timp de la scopul pe care ți l-ai propus să urmezi. Pentru că dezvoltare personală e un drum și nu o destinație, putem face analogia ei cu condusul unei mașini. Disciplina e volanul care te ajută să nu deviezi de la drum și să o iei în direcția dorită. 
2. De ce ai nevoie de motivație? 
„Motivația este mai puternică decât forța” ~ James Abraham Garfield Motivația este acel „de ce?” care se află în spatele cortinei numită disciplină. Motivația e cea care îți oferă energia de a fi disciplinat. Pentru că disciplina e un mare consumator de energie, ai nevoie de o motivație pe măsură pentru a putea să o menții astfel încât să avansezi înspre atingerea obiectivelor. Ea e compusă din motivele care te fac să vrei ceva. 
3. Cum obții disciplină? 
În primul rând, pentru disciplină ai nevoie de motivație. Iar disciplina, poate fi privita ca un mușchi, pentru a fi puternică, are nevoie atât de muncă, cât și de relaxare. Cu cât o antrenezi mai des și o hrănești cu motivele pentru care o menții, cu atât ea va crește și va fi mai solidă. Ea nu devine puternică peste noapte, ea se construiește în timp, treptat, progresiv, prin exercițiu menținut constant. 
4. Cum obții motivație? 
Motivația înseamnă să ai un „de ce” pentru care să te străduiești să muncești. Ea poate apărea știind ceea ce vrei sau ceea ce nu vrei. Fă o listă cu ceea ce nu vrei: ex: - nu vreau să fiu sărac - nu vreau să fiu nerespectat - nu vreau să fiu singur - nu vreau să trăiesc o viață agitată Ei bine, din această listă, construiește ceea ce vrei: - vreau să fiu stabil financiar și să mă bucur de libertate - vreau să ma bazez pe mine, nu pe impresiile celor din jur și să fiu demn - vreau să am o viață socială bogată și oameni la care să pot apela, dar care să poată apela și ei la mine - vreau să trăiesc o viață echilibrată, chiar dacă vor fi perioade mai agitate pe care le voi accepta. 

 De multe ori suntem mai motivați de ceea ce nu vrem să ni se întâmple decât de ceea ce vrem.
 Așa că, din acest motiv am conceput lista cu ceea ce vrem pornind de la ceea ce nu vrem. În concluzie, disciplina are ca sămânță motivația (ceea ce vrei, motivul pentru care ești dispus să depui un efort), dar pentru a crește are nevoie să fie hrănită cu exercițiu.
 Ca exercițiu, spune-mi într-un comment mai jos care e lucrul pe care nu-l vrei cel mai mult să se întâmple și ce ai de gând să faci pentru a-l evita.
 Pe curând,
 Arsenic Trioxide

 PS: Poți să mă ajuți pe mine și pe alții pe care i-ar ajuta conținutul acestui articol dând un share/like/recomand pe facebook sau un tweet pe twitter fâcându-l astfel mai cunoscut.

 Dacă simţi că ai orice fel de completare sau vrei să-mi spui ceva, lasă-mi un comment mai jos sau trimite-mi un mail la: arsenic.trioxide@mail.ru

Un comentariu:

  1. Acesta este cel mai incurajator articol care descrie in cateva randuri ceea ce trebuie sa faci sa-ti indeplinesti scopurille. Am urmarit majoritatea filmelor cu specific motivational recomandate pe acest site insa autorul acestui articol te va scuti de cateva ore de vizionare pentru a ramane cu ideea de baza: cum sa fi motivat sa faci ceea ce doresti in viata! Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere